Genel

Boşanma Davasında Mal Kaçırma

denizaslanı hukuk

Boşanma davasında mal kaçırma, mal kaçırmak suç mu, eşinden mal kaçırmak, boşanmada mal kaçırma, boşanma davasından önce mal kaçırmaması için ne yapmak gerekir, eşten mal kaçırmak, mal kaçırma suç mu, boşanma davasında mal paylaşımı, boşanma davasında eve nasıl tedbir konur, boşanma davasında mal kaçırmaması ne yapmak gerekir, boşanma davasında mal kaçırmaması için yapılması gerekenleri sizler için değerlendirdik. Detaylı bilgi almak ve aramak için tıklayın.

Boşanma davasında mal kaçırma riskini ortadan kaldırmak için, mal paylaşımı davası açılması gerekmektedir. Evlilik birliği içerisinde edinilen malların paylaşımı davası, boşanma davasından ayrı olarak görülecektir. Mal paylaşımı, boşanma davası ile birlikte görülemez. Mal rejiminin tasfiyesine ilişkin dava süreci ise mahkemenin iş yoğunluğu, delillerin toplanması ve adli tatil gibi nedenlerle değişkenlik gösterdiğinden davaya dair kesin bir süre verilemez. Genelde mal paylaşımı davası 1 ya da 1,5 yıl sürmektedir.

Anlaşmalı boşanmada mal paylaşımı, adından da anlaşıldığı üzere tarafların evlilik birliği içerisinde edinmiş olduğu malların paylaşımına dair ortak karara vardığı ve anlaştığı hususlar doğrultusundadır.

Çekişmeli boşanmada ise taraflar mal paylaşımı konusunda anlaşamadıkları vakit, açmış oldukları mal paylaşımı davasıdır. Çekişmeli boşanma davasında, mahkeme tarafından eşlerin mallara dair yasal hakları konusunda hüküm kurulması talep edilmektedir.

Vefat eden kişinin ikinci evlilikten olan eşin mirasçılık hakkı olacaktır. Ölen eşin çocukları var ise malvarlığı resmi nikahlı olduğu ikinci eşiyle birlikte çocuklarına geçecektir. İkinci eş, çocuklar ile birlikte mirasçı olacaktır.

Mal paylaşımı davası dilekçe örneği

Dava dilekçesi, Hukuk Muhakemeleri Kanunu’na uygun olarak düzenlenmelidir. Kanuna uygun olarak düzenlenmediği vakit, mahkeme tarafından eksiklerin giderilmesi için taraflara süre verilecektir. Bunun yanında dava dilekçesinin iyi hazırlanmaması halinde davanın reddi kararı ile karşılaşma durumu olacağından bir avukat aracılığıyla dilekçe hazırlanması gerekmektedir.

01.01.2002 tarihinden önce Türk Medeni Kanunu’na göre mal ayrılığı rejimi bulunmakta idi. 01.01.2002 tarih öncesi evliliklerde mallar evlilik içerisinde edinilmiş olsa dahi kimin üzerine kayıtlı ise onun olmakta idi.

Anlaşmalı boşanma protokolünde boşanma ve boşanmaya bağlı unsurlarda yer almaktadır; velayet, nafaka, tazminat ve mal paylaşımı konusu protokolde madde madde yazılmaktadır. Avukatın taraflar adına protokol hazırlama yetkisi bulunmaktadır ve protokolün bir avukat öncülüğünde hazırlanması hukuki kaybın oluşmaması adına gereklidir.

Boşanma Davası Ücreti

Açıkladığımız pek çok konuyu ele aldığımızda boşanma davası ücreti 2021 yılı için kesin bir ücret söylememiz mümkün değildir. Ancak genel çerçevede bilgi vermesi için İzmir Barosu Ücret Tarifesi‘ni sizlerle paylaşıyoruz. Tıklayın.

Bostanlı Boşanma Avukatı, Alsancak Boşanma Avukatı Ali Berkin Denizaslanı‘na ulaşmak için tıklayın.

Karşıyaka Velayet Avukatı ve Karşıyaka Nafaka Avukatı için tıklayın.

izmir boşanma avukatı

Bir önceki yazımız olan Tanık ve Ardışık Arama, Beraat Kararı başlıklı makalemizde bank asya beraat, bank asya beraat kararı ve bostanlı fetö avukatı hakkında bilgiler verilmektedir.

İlgili Yazılar

Bir düşünce “Boşanma Davasında Mal Kaçırma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir