Genel

Bostanlı Velayet Davası Avukatı

denizaslanı hukuk

bostanlı velayet avukatı, karşıyaka velayet davası avukatı, velayetin değiştirilmesi davası, izmir velayet davası avukatı, velayet davası avukat ücreti, velayet avukatı ücretleri, velayet davası dilekçe örneği, velayetin değiştirilmesi dilekçesi gibi merak edilen tüm hususları sizler için yanıtladık.

Bostanlı Velayet Davası Avukatı olarak, İzmir‘de faaliyet gösteren ofislerimizde, velayet davası avukatı kadromuz, müvekkillerimize aile hukuku alanında profesyonel hizmet göstermektedir. Boşanma avukatları ve velayet davası avukatı kadromuz, velayetin kaldırılması, velayetin değiştirilmesi konusundaki 30 yıllık tecrübesi ile müvekkillerine avukatlık desteği vermektedir. Boşanma davası açmadan önce ya da velayet davası açmadan önce uzman boşanma davası avukatı ekibimize danışmak için tıklayın.

Velayet için mahkeme çocuğu dinler mi?

Velayet davalarında ve boşanma davasında verilecek velayet kararı için çocuklar 8 yaşından sonra yaşıyla uygun olarak da hareket ediyor ise mahkemece dinlenebilir. Mahkeme yaşı küçük bir çocuğu dinleyecek ise çocuğun dinlenecek olduğu duruşmada çocuğun pedagog eşliğinde de dinlenmesine karar verir ve uygulama bu şekildedir. Aksi halde olumsuz karar alan kişi bu konuda bir üst mahkeme de itirazda bulunabilir.

Ayrıca 8 yaşından küçük çocuklar mahkemede dinlenmese bile, mahkeme çocuğun pedagog tarafından dinlenmesini ve mahkemeye raporlanmasını isteyebilir. Ama bu pedagog ile yapılan görüşmelerde çocuğun hangi tarafta kalmak istedi sorulamayacaktır. Genel olarak pedagog çocuk ile yapacağı özel görüşmede, çocuğu anne ve babası ile olan ilişkisini, kendisine nasıl davranıldığını ve yaşam koşullarını soracaktır.

Mahkeme çocuğa hangi taraf ile kalmak istediğini sorar mı?

Velayet davalarında veya boşanma davasında verilecek velayet kararı için müşterek çocuklar 8 yaşından itibaren yaşıyla uygun olarak da hareket ediyor ise dinlenebilir. Yaşı ile uyumlu olarak hal ve davranışlarda bulunan çocuğa mahkeme hangi taraf ile kalmak istediğini de soracaktır. Mahkeme çocuğun verdiği cevabı dikkate alacaktır ama karar vermek için tek başına çocuğun beyanı yeterli olmayacaktır.

Boşanmada kocam velayeti alabilir mi?

Boşanma davasında ve aile birliğini dağılma aşamasına getiren olaylarda kimin kusurlu olduğu velayetin belirlenmesinde direk etkili olmayacaktır. Zira mahkeme öncelikle çocuğun menfaatlerini dikkate alarak karar verecektir. Bunun yanı sıra aile birliğini dağılma aşamasına getiren olaylar da eşlerin çocuklara ve birbirlerine karşı olan davranışları hakimin kanaatini de etkileyebilecektir. Örneğin aile içi şiddet olayları yaşanmış ise hakim çocuğun da şiddete uğrama olasılığını göz önünde bulunduracaktır. Aile içi şiddet avukatı

Çocuğun velayeti babaya verilir mi?

Yaşı küçük çocuklarda ve kız çocuklarında mahkemeler genel olarak anneden kaynaklı çocuğa karşı kusurlu davranışlar yoksa çocuğu anneye vermeyi tercih etmektedirler. Mahkemeler bu yönde karar verir iken çocuğun anneye olan ihtiyacını göz önünde bulundurmaktadırlar. Ama bunun yanı sıra anne çocuğuna bakmıyor, kötü alışkanlıkları var, çocuğuna şiddet uyguluyor veya çocuğunu istemiyor olabilir, bu gibi durumlarda çocukların babaya verilmesi söz konusu olabilir.

Ayrıca çocuğun ilerleyen yaşlarda anneye olan ihtiyacı azalacağı için özellikle erkek çocuklarda babanın istemi ile çocuğa da sorularak çocuğun babada kalmasına karar verilebilir. Tarafların birden fazla müşterek çocukları varsa yaşı büyük çocuğun babada yaşı küçük çocuğun annede kalmasına da karar verilebilir. Yani somut olayın koşullarına göre çocukların velayetinin babaya da verilmesine karar verilebilir.

velayet davası dilekçesi örneği için tıklayın. Boşanma Davası Dilekçesi Örneği

Kız çocuğunun velayeti babaya verilebilir mi?

Mahkemeler kız çocukların velayetini genel olarak anneye vermeyi tercih etmektedirler, bunun en önemli sebebi de kız çocuklarının anneye daha çok ihtiyaç duymaları, anne ile daha iyi iletişim kurmalarıdır. Ama ne yazık ki somut olaylarda annelik görevini yerine getiremeyen veya getirmek istemeyen taraflarla da karşılaşılmaktadır. Mahkemeler böyle durumlarda annenin kusurlu davranışları ispat edilebilir, annenin çocuğa zarar verdi kanıtlanabilir ise kız çocuğunu babaya da verebilecektir. Mahkemenin böyle bir karar verebilmesi için annenin çocuğa zarar verdiğinin, çocuğu ile ilgilenmediğinin ispat edilmesi gerekecektir.

velayet davası avukatı hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Bostanlı Velayet Davası Avukatı Telefon Numarası İçin Tıklayın.

En iyi avukat tavsiyelerini incelemek için tıklayın.

Bu makalede yer alan bilgiler genel bilgiler olup her somut olay kendi içinde farklılıklar barındıracağından dava açmadan önce mutlaka aile hukukunda uzman boşanma avukatına veya velayet davalarına bakan avukat danışmanızı tavsiye ediyoruz.

izmir boşanma avukatı

velayet davaları avukatı, karşıyaka velayet avukatı, izmir velayet davası avukatı

Bir önceki yazımız olan İcra Takibi Nasıl Başlatılır? İcra Takibi Nasıl Açılır? başlıklı makalemizde alsancak icra avukatı, bayraklı icra avukatı ve en iyi icra avukatı hakkında bilgiler verilmektedir.

İlgili Yazılar

3 thoughts on “Bostanlı Velayet Davası Avukatı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir